Skip to main content
Nyhet

Plamics är klart

By 19 januari, 2018januari 15th, 2019No Comments

Plamics, det EU-finansierade experiment- och utvecklingsprojekt som Retotech jobbat med under 2017 är klart.

Projektet innehöll plattformskomponenter för att separera olika delsystem i säkerhetskritiska tillämpningar.

Centralt var användning och vidareutveckling av hypervisorn Jailhouse för vilken vi bl.a anpassat och utvecklat inter-cellkommunikation. För Yocto har vi skapat byggmiljö och metalager som skapar system med Jailhouse.

En av demonstratorerna från projektet är denna självbalanserande robot där regleringen är implementerad i en av hypervisorn separerad ”säkerhetskritisk” cell som kör FreeRTOS. I en ”icke säkerhetskritisk” cell körs Linux.

Kontakta oss om projektet, och hur detta kan vara intressant för dina system, på info@codiax.se