Skip to main content

Jobba hos oss

Codiax är ett specialistbolag inom open source, embedded Linux och realtid. Vi levererar färdiga lösningar, konsulttjänster och kurser inriktade på utveckling av inbyggda system, och genomför projekt både ute hos våra kunder och i våra egna lokaler i Kista. Vi är kundorienterade experter och har som mål att vara en leverantör vi själva skulle vilja anlita. Vår expertis sträcker sig från lägsta nivåns BSP-utveckling, byggmiljöer, realtidsanalys och realtidsanpassningar, till licenshantering och långsiktigt underhåll av open source-baserade system. Efterfrågan på våra lösningar och tjänster är stor och även om vi främst arbetar i Sverige ger vi även kurser utomlands. Bland våra återkommande kunder finns allt från världsledande Linuxleverantörer till lokala Medtech-bolag.

Utvecklare Linux och open source för inbyggda system
Kista
Yngre mjukvaruutvecklare för inbyggda system
Kista

Utvecklare Linux och open source för inbyggda system

Vi söker flera erfarna och mindre erfarna medarbetare till vårt team med konsulter utvecklare och kursledare. Du kommer att jobba med våra kunders behov inom inbyggda system, men kan också komma att få bidra till våra interna projekt.

Vi tar hem projekt som vi kan jobba med tillsammans inom Codiax men lika ofta sitter vi hos våra kunder och utvecklar deras embedded Linux och applikationer på plats. Ibland handlar det om att göra tillägg och anpassningar till befintliga system, och andra gånger om nyutveckling.

Erfarenhet inom området är förstås meriterande, men viktigast är att du har ett brinnande intresse för Linux och open source för inbyggda system. Du bör ha tidigare kunskap inom några av följande områden, men framför allt en stark vilja och förmåga att lära dig mer.

  • OpenEmbedded/Yocto
  • Linux för inbyggda system
  • Applikationsutveckling
  • Drivrutinsutveckling
  • Shellscriptning
  • Qt
  • Realtidssystem
  • C/C++
  • CI och test
  • Troubleshooting

Vi är ett litet, växande företag där möjligheterna till personlig utveckling är stora. Det är därför viktigt att du är självgående och prestigelös, samt beredd att utföra både små och stora arbetsuppgifter.

Är du intresserad? Kontakta Anders Törnqvist (0705-232400) eller Ola Redell (0705-232212), eller maila oss på jobb@codiax.se.

Yngre mjukvaruutvecklare i inbyggda system

Vi har en stor efterfrågan på våra tjänster och söker en svensktalande mjukvaruutvecklare av inbyggda system, inledningsvis främst för våra inhouse projekt på kontoret i Kista.
Tjej eller kille som nyligen avslutat/avslutar sin civilingenjörsutbildning eller motsvarande och har ett brinnande intresse för Linux och open source för inbyggda system.
Är du den vi söker ?

Vi är ett litet växande företag där möjligheterna till personlig utveckling är enorma. Det är därför viktigt att du är självgående och prestigelös, samt beredd att utföra både små och stora arbetsuppgifter.

Är du intresserad? Kontakta oss på jobb@codiax.se.

LIA-praktikanter

Vi tar emot LIA-praktikanter.
Praktik kan erbjudas inom mjukvaruplattformar för inbyggda system.
Uppgifterna kan variera från mycket hårdvarunära programmering till konfiguration och administration av byggsystem och test.
Kunskap om Linux inbyggda system och att vara svensktalande är krav.
Har du ett brinnande intresse för Linux och open source för inbyggda system och söker en LIA-plats?

Är du intresserad? Kontakta oss på jobb@codiax.se.