Skip to main content

Om oss

Codiax Sweden AB grundades 2014 under namnet Retotech av Anders Törnqvist och Ola Redell med ambitionen att bygga ett ledande expertföretag inom öppen källkod, inbyggd Linux och realtidslösningar.

Området Open source är stort och under ständig förändring. Att hålla sig uppdaterad är svårt för alla, särskilt produktutvecklingsföretag. Användning av open source är både en bra möjlighet och samtidigt en utmaning. Det är viktigt att definiera en lämplig open source-lösning för varje specifikt projekt för att framgångsrikt kunna uppfylla vanliga konkurrerande produkt- och projektkrav som: mer funktionalitet, kortare produktutvecklingstid, lägre kostnad, underhåll, och lagligt.

Med vår erfarenhet och djupa kunskaper från ett stort antal open source-baserade projekt hjälper vi våra kunder till de bästa delarna av öppen källkodsprogramvara.

 

”Vi på MontaVista Software har bara positiv erfarenhet av att jobba med Codiax. De har lång erfarenhet inom Open Source, vilket är viktigt för oss. Vi använder dem för djupare analyser av kunders Open Source-projekt och de är också ansvariga för våra Embedded Linuxkurser globalt. ” – Magnus Nemell, Director of Sales, EMEA, MontaVista Software.

Tjänster och lösningar

Nyckelfärdiga lösningar

Codiax erbjuder nyckelfärdiga lösningar baserade på öppen programvara för inbyggda Linux-system samt ett par standardtjänster. Just nu innehåller de:

  • Inbyggd Linux för alla större hårdvaruarkitekturer – uppsättning av utvecklingsmiljöer och framtagning av färdiga images.
  • Kompletta system för automatiserad testning på target. Vi använder Jenkins, Robot framework och vår egen boardfarmhanterare TATE.
  • Embedded Linux realtidsutvärdering
  • FOSS hantering

Anpassade lösningar och tjänster

Utöver de nyckelfärdiga lösningarna erbjuder vi tjänster för att hjälpa våra kunder att lösa sina specifika embedded Linux-relaterade utmaningar. Vi utför våra tjänster antingen ute hos kund eller i våra egna lokaler i Kista.

Vi kan hjälpa till med alla delar av open source och inbyggd Linux: Uppsättning av byggsystem för given hårdvara, BSP-utveckling, testning, prestandautvärderingar, troubleshooting, FOSS-licenshantering, och produktionssättning. Vi är specialister på Yocto/OpenEmbedded men har även erfarenhet av Ångström, Buildroot, LTIB, och Linux from scratch. Och vi har jobbat med de allra flesta CPU-arkitekturerna.

Kurser, Workshops och seminarier

Codiax har 16 års erfarenhet av att ge kurser inom embedded Linux.

Vi erbjuder för närvarande följande kurser:

Linux i inbyggda system
Yocto/OpenEmbedded

Våra kurser är modulära och skalbara. De kan därför lätt anpassas till innehåll som passar för specifika önskemål.
Vi utvecklar även utbildningsmaterial för kundspecifika krav.

Som ett komplement till kompletta kurser erbjuder vi kortare kompetensutvecklingsaktiviteter som workshops och seminarier.

Läs mer om våra kurser